Scandinavische sandwich met haring, rode biet en roomkaas.

Scandinavische sandwich met haring, rode biet en roomkaas

Scandinavische sandwich met haring, rode biet en roomkaas. Bij het denken aan de Scandinavische keuken komen er vaak beelden naar boven van verse vis, knapperige groenten en smaakvolle combinaties. Een gerecht dat deze elementen perfect belichaamt, is de Scandinavische sandwich met haring, rode biet en roomkaas. Dit culinaire meesterwerk is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een verwennerij voor de smaakpapillen.

De sandwich brengt verschillende smaken en texturen samen in een harmonieus geheel. De zoute en krachtige smaak van de haring vormt een prachtig contrast met de aardse, zoete tonen van de rode biet. Voeg daar een rijke laag roomkaas aan toe, en je hebt een sandwich die niet alleen vult, maar ook verrukt.

Dit gerecht weerspiegelt de eenvoud en puurheid van de Scandinavische keuken. Elk ingrediënt speelt een cruciale rol en komt volledig tot zijn recht. Het is een perfect voorbeeld van hoe traditionele voedingsmiddelen gecombineerd kunnen worden tot een moderne, smaakvolle maaltijd.

Door het eten van deze sandwich, maak je als het ware een culinaire reis naar het hoge Noorden, waar de zee en het land samenkomen en de natuur nog wild en ongerept is. Het geeft je een glimp van de Scandinavische levenswijze, waarbij men geniet van eenvoudige, maar hoogwaardige maaltijden.

Recept Scandinavische sandwich met haring, rode biet en roomkaas

Scandinavische sandwich met haring, rode biet en roomkaas is een heerlijk klein gerechtje it de keuken van het noorden.
Gang Bijgerecht
Keuken Scandinavisch
Keyword Scandinavische sandwich met haring, rode biet en roomkaas
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 419 kcal

Ingrediënten

 • 2 sneetjes brood
 • 1 haring in stukjes gesneden
 • 1 kleine reeds gekookte rode biet geraspt
 • 2 eetlepels roomkaas
 • Verse dille fijngehakt
 • Peper en zout naar smaak

Bereiding

 1. Begin met het roosteren van het brood tot het goudbruin en krokant is.
 2. Smeer een royale laag roomkaas op één kant van elk sneetje brood.
 3. Verdeel de geraspte rode biet over het brood en leg de stukjes haring erop.
 4. Bestrooi met verse dille en voeg peper en zout toe naar smaak. Klap de sandwich dicht en geniet.

Alternatieven voor haring

Niet iedereen is fan van haring, en dat is helemaal oké.

 • Gerookte zalm heeft een vergelijkbare textuur als haring maar een mildere smaak. Het kan een geweldige vervanger zijn voor diegenen die een minder uitgesproken vis smaak prefereren.
 • Voor een niet-vissige optie is kipfilet een uitstekende keuze. Het is veelzijdig en kan op smaak worden gebracht om bij de rest van de ingrediënten te passen.
 • Voor vegetariërs zijn er ook tal van mogelijkheden. Avocado of hummus kan een romige textuur geven, terwijl gegrilde groenten voor een hartige touch zorgen.
Deel ons op social media

Martijn

Martijn heeft een passie voor lekker eten en duurzaamheid. Hij eet zelf geen vlees en werkt daarom veel met groente en heeft een zwak voor rode bieten. Daar kookt hij graag mee en hij is continu op zoek naar nieuwe manieren om dit rode goud tot haar recht te laten komen. Vooral de onverwachte dingen vindt hij interessant.